Näytelmäkirjasto

 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on perustamisvuodestaan 1921 lähtien kerännyt näytelmiä kokoelmiinsa. Tuloksena on yhdistyksen ylläpitämä ainutlaatuinen kotimaisen näytelmäkirjallisuuden kirjasto.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry:n kirjasto on Suomen suurin ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen näytelmäkirjallisuuden kokoelma, joka sisältää yli 5800 suomalaista näytelmäteosta lähes 1400 eri kirjailijalta. Vanhimmat teokset ovat 1900-luvun alusta. Kokoelma sisältää myös ulkomaisten näytelmien käännöksiä sekä satoja kotimaisista näytelmistä ulkomaan kielille tehtyjä käännöksiä.

Näytelmäkirjasto löytyy verkosta, osoitteesta www.naytelmat.fi. Näytelmät.fi on yhdistyksen ylläpitämä sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu. 

Näytelmien tietoja voi vapaasti selata Näytelmät.fi:ssä. Hankkimalla lisenssin palveluun teoksia pääsee myös lukemaan. Palvelun käyttöluvan hankkineilla on mahdollisuus ladata näytelmäteoksia koneelle digitaalisessa muodossa, sekä tulostaa ja kopioida luku- ja harjoituskappaleita (ns. plareja) teatterin tai koulun sisäiseen käyttöön. Käyttölupa antaa myös mahdollisuuden solmia esitysoikeussopimuksia sekä täyttää esityksiin liittyviä tilityslistoja palvelun kautta.

Lue lisää: www.naytelmat.fi