Kotimaisen näytelmän festivaali

 

Sunklo toimii kattojärjestönä ammattinäytelmäkirjailijoiden muodostamalle vapaamuotoiselle näytelmäkirjailijayhteisölle Tekstille, joka on järjestänyt vuodesta 2010 Kotimaisen näytelmän festivaalia. Vuonna 2007 perustetun Tekstin keskeisiä tavoitteita ovat suomalaisen näytelmäkirjallisuuden kehittäminen, suomalaisen näytelmäkirjailijan identiteetin tukeminen sekä ammatin arvostuksen ja näkyvyyden lisääminen. 

Kotimaisen näytelmän festivaalia järjestetään joka toinen vuosi. Festivaali on tärkein Suomessa järjestettävä näytelmäkirjailijoiden työhön ja suomalaiseen nykynäytelmään keskittynyt tapahtuma, jossa näytelmää lähestytään näytelmäkirjailijoiden ja näytelmäkirjallisuuden näkökulmasta, itsenäisenä taidemuotona, jolla on omat tapansa esittää kysymyksiä todellisuudesta ja taiteen merkityksestä. 

Festivaalilla on tärkeä rooli myös linkkinä teatterien ja uusien näytelmien välillä. Vuosien varrella festivaaleilla lukudraamana esitettyjä teoksia on nähty teattereissa, kuten E. L. Karhun Kuka tahansa meistä, Paula Salmisen Erkat ja tavikset, Salla Viikan Aukko ja Okko Leon Orkesteri.

Edellisen kerran Kotimaisen näytelmän festivaali on järjestetty vuonna 2021 Teatteri Jurkassa.

 

Lisätietoa ja viime vuoden tunnelmia löydät festivaalin virallisilta nettisivuilta:

https://www.kotimaisennaytelmanfestivaali.com/

Seuraa festivaalia myös Facebookissa: Kotimaisen näytelmän festivaali

ja Instagramissa @kotimaisennaytelmanfestivaali

Vuoden 2021 Kotimaisen näytelmän festivaalilla luettiin mm. Klaus Maunukselan teos “Apuraha ja tunteet”. Lavalla vasemmalta lähtien Juho Keränen, Kaisa Leppänen, Pietu Wikström ja Hanna-Kaisa Tiainen.