Site icon Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Näytelmäkirjasto

Näytelmäkirjasto

 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on perustamisvuodestaan 1921 lähtien kerännyt näytelmiä kokoelmiinsa. Tuloksena on yhdistyksen ylläpitämä ainutlaatuinen kotimaisen näytelmäkirjallisuuden kirjasto.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry:n kirjasto on Suomen suurin ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen näytelmäkirjallisuuden kokoelma, joka sisältää yli 5800 suomalaista näytelmäteosta lähes 1400 eri kirjailijalta. Vanhimmat teokset ovat 1900-luvun alusta. Kokoelma sisältää myös ulkomaisten näytelmien käännöksiä sekä satoja kotimaisista näytelmistä ulkomaan kielille tehtyjä käännöksiä.

Näytelmäkirjasto löytyy verkosta, osoitteesta www.naytelmat.fi. Näytelmät.fi on yhdistyksen ylläpitämä sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu. 

Näytelmien tietoja voi vapaasti selata Näytelmät.fi:ssä. Hankkimalla lisenssin palveluun teoksia pääsee myös lukemaan. Palvelun käyttöluvan hankkineilla on mahdollisuus ladata näytelmäteoksia koneelle digitaalisessa muodossa, sekä tulostaa ja kopioida luku- ja harjoituskappaleita (ns. plareja) teatterin tai koulun sisäiseen käyttöön. Käyttölupa antaa myös mahdollisuuden solmia esitysoikeussopimuksia sekä täyttää esityksiin liittyviä tilityslistoja palvelun kautta.

Lue lisää: www.naytelmat.fi

 

Exit mobile version