Kopiosto-valtuutukset

Anna Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:lle Kopiosto-valtuutus.

 

Anna Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:lle käsikirjoittajan/näytelmäkirjailijan ominaisuudessa Kopiosto-valtakirja. 

Kopiosto-valtakirja koskee painotuotteissa tai verkossa julkaistujen tekstien ja kuvien jälkikäyttöä. Tällaista jälkikäyttöä on valokopiointi, tulostaminen ja tallentaminen.

Jos tekstejäsi käytetään myös tv-ohjelmissa, anna yhdistykselle myös Av-tekijänoikeussopimus. 

Av-tekijänoikeussopimus koskee audiovisuaalisten teosten jälkikäyttöä, esimerkiksi tv-ohjelmien tallentamista kodeissa ja oppilaitoksissa sekä ohjelmien opetuskäyttöä.

 

Av-tekijänoikeussopimus

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on tekijänoikeusjärjestö Kopioston jäsen. Kopiosto myöntää lupia esimerkiksi tv-ohjelmien opetuskäyttöön ja operaattorien verkkotallennuspalveluihin. Av-tekijänoikeussopimuksella (tv-ohjelmien tekijät ja esittäjät) luovuttavat yksinoikeuden sopimuksessa ilmoitettuihin käyttöalueisiin Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:lle. Siirrämme luovuttamasi oikeudet edelleen Kopioston hallinnoitavaksi. Kun teet Av-tekijänoikeussopimuksen, Kopiosto huolehtii puolestasi teostesi kollektiiviseen käyttöön liittyvistä oikeuksistasi ja eduistasi.

Lisätietoa Kopioston sivuilla: Tv-ohjelmien tekijät – Kopiosto

 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n keräämät valtuudet 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry kerää edustamiltaan tekijöitä valtuudet tiettyjen tekijänoikeuslain mukaisten oikeuksien hallinnointiin. Siirrämme ne edelleen Kopioston hallinnoitavaksi. Valvomme meille annettujen oikeuksien käyttöä Kopiostossa tekijöiden puolesta.

Av-tekijänoikeussopimus annetaan tietyissä oikeusluokissa. Oikeusluokat tarkoittavat teosten eri käyttöalueita, joilla Kopiosto kerää oikeuksia ja tarjoaa lisensiointipalveluita. Kun teet Av-tekijänoikeussopimuksen Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n kanssa, valtuutat järjestömme hallinnoimaan kaikkia niitä oikeusluokkia, jotka valtakirjan sopimustekstissä on lueteltu. Olemme siirtäneet seuraavat oikeusluokat Kopioston hallinnoitavaksi:

1. Av-teosten ja radio-ohjelmien edelleen lähettäminen

2. Av-teosten yleisölle välittäminen kaapeli-TV verkossa

3. Lähettäjäyrityksen lähetyksen kanssa samanaikaisesti tapahtuva av-teoksen välittäminen tietoverkossa, kuten internetissä (OTT) tai IPTV-verkossa, kun välityksen toteuttaa muu kuin lähettäjäyritys itse.

4. Av-teosten ja radio-ohjelmien opetus- ja tutkimuskäyttö

5. Av-teosten ja radio-ohjelmien käyttö sopimuslisenssin nojalla kirjastoissa, arkistoissa  ja museoissa.

6. Av-teosten ja radio-ohjelmien laitos- ja kirjastokäyttö

7. Televisio-ohjelmien verkkotallennuspalvelut

8. Av-teosten julkinen esittäminen

9. Av-teosten yksityinen kopiointi

10. Korvausoikeus jakeluvelvoitteen alaisten ohjelmien edelleen lähettämisestä

 

Av-teosten ja radio-ohjelmien arkistokäytön oikeusluokasta Sunklo sopii itse sopimustahojen kanssa ja tilittää tekijänoikeuskorvaukset käsikirjoittajille.

 

***

 

Kopioston-valtuutuspalvelu uudistui vuonna 2022. Jatkossa suosittelemme tekemään sekä av-tekijänoikeussopimuksen että Kopiosto-valtakirjan Kopioston sivuilta löytyvässä valtuutuspalvelussa.

Pidäthän huolta, että Kopiosto-valtakirjasi ovat ajan tasalla!

 

***

 

Jos kuitenkin haluat tehdä valtuutukset paperisena, lähetä valtakirjat postitse osoitteeseen:

Sunklo ry

Agricolankatu 4 LH 46-48

00530 Helsinki

 

Kopiosto-valtakirja 

Kopiosto-fullmakt 

Av-tekijänoikeussopimus 

Av-upphovsrättsavtal

 

Lue lisää Kopiosto-valtuutuksista Sunklon nettisivuilta.

Lisätietoa Kopiostosta ja valtuutuksista täältä.