Jäsenyyden kriteerit

 

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on kirjoittanut joko:

  • yhden pitkän tai kaksi lyhyttä Suomessa ammattiteatterissa esitettyä tai muuten ammattimaisesti tuotettua näytelmää
  • yhden pitkän tai kaksi lyhyttä Radioteatterin esittämää kuunnelmaa
  • yhden pitkän tai kaksi lyhyttä Suomessa valtakunnallisessa televisioverkossa esitettyä tai muuten ammattimaisesti levitettyä fiktiivistä draamamuotoista yksittäisohjelmaa, kaksi minisarjan osaa tai kolme pitkäkestoisen sarjan osaa
  • yhden pitkän tai kaksi lyhyttä julkisesti esitetyn ammattimaisesti toteutetun fiktiivisen elokuvan käsikirjoitusta
  • fiktiivisen, julkisesti ammattitekijöiden esittämänä toteutetun riittävän laajan draamallisen käsikirjoituksen jotakin muuta taiteellista mediaa (multimedia, ooppera, verkkoteokset tms.) varten.

 

Liiton varsinaiseksi jäseneksi voidaan hakemuksen perusteella hyväksyä myös sellainen henkilö, jonka osalta kohtien a) – e) mukaiset jäsenedellytykset eivät täyty, mutta jonka toiminta muutoin täyttää ammattimaiselle draaman kirjoittamiselle asetettavat vaatimukset.

 

Draamamuotoisten tekstien kirjoittamista opiskelevat tai opiskelleet henkilöt voidaan hakemuksesta ottaa koejäseneksi, jos henkilö parhaillaan opiskelee korkeakoulututkintoa pääaineenaan käsikirjoittaminen tai dramaturgia, tai hänellä on jommasta kummasta kyseisestä oppiaineesta korkeakoulututkinto. Koejäsenyys voi kestää korkeintaan kahdeksan vuotta. Koejäsenillä ei ole äänioikeutta vuosikokouksessa.

 

Yhdistyksen kunniajäseniksi on valittu Bengt Ahlfors, Inkeri Kilpinen, Outi Nyytäjä, Arto Seppälä, Aimo Vuorinen, Pirkko Saisio sekä Lauri Sipari. Kunniajäsenyydestä päättää yhdistyksen vuosikokous hallituksen esityksestä.

Jäsenet hyväksyy liiton hallitus.

 

 

Jäsenvelvoitteet

 

Varsinaiset jäsenet sekä asiakasjäsenet 120 euroa ja koejäsenet 60 euroa vuodessa.

 

Siirry tästä sähköiseen jäsenhakemukseen.