Kiitos kotimaisesta näytelmästä, Teatterin Uusi Alkukirjasto – TUA!

Kuva: Sami Hyrynkangas

Kiitos kotimaisesta näytelmästä, Teatterin Uusi Alkukirjasto – TUA! 

Teatterialan yhteistä palkintogaalaa Thalia-juhlaa vietettiin maanantaina 27.3. Q-teatterissa Helsingissä. Juhlassa palkittiin teatterialalla ansioituneita tekijöitä.  

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat luovutti Thalia-juhlassa Kiitos kotimaisesta näytelmästä -adressin Teatterin Uudelle Alkukirjastolle – TUA:lle kiitokseksi kotimaisen näytelmän hyväksi tehdystä työstä. Kiitos kotimaisesta näytelmästä -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain teatterille tai taholle, joka on ohjelmistopolitiikassaan tai muuten tukenut kotimaista näytelmää. 

Teatterin Uudelle Alkukirjastolle palkinto myönnettiin seuraavin perusteluin: 

“Sunklo ry haluaa palkita Teatterin Uuden Alkukirjaston, sillä sen pyrkimykset julkaista uutta kotimaista näytelmää ja syvällistä teatteriajattelua toivat tärkeän lisän suomalaiseen teatterikenttään.  TUA ansaitsee pysyvän paikan Suomen näytelmätoimijoiden joukossa.” 

Palkintoa vastaanottamassa oli Teatterin Uudesta Alkukirjastosta TUA:n toinen perustaja-kustantaja Heidi Backström ja Art Director Aino Nieminen. Heidän lisäkseen TUA:a on ollut perustamassa Maria Säkö, joka ei päässyt palkintotilaisuuteen. Palkintoa luovuttamassa olivat Sunklon hallituksen puheenjohtaja Sami Keski-Vähälä sekä viestintäkoordinaattori Leena Kärkkäinen

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry jakaa Kiitos kotimaisesta näytelmästä -tunnustuksen vuosittain. Se myönnetään yleensä teatterille tai muulle taholle, joka tukee kotimaisten uusien näytelmien kirjoittamista ja esittämistä. Sunklo ry:n myöntämää adressia on jaettu vuodesta 1975.  

Kaikki Thalia-juhlassa palkitut löytyvät Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton –nettisivuilta

TUA:n kustannustoimintaan pääset tutustumaan täältä

 

Paljon onnea palkituille!