Haemme Lea-palkintoehdokkaita vuodelle 2023!

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään tekstin, ei esityksen perusteella näytelmäkirjailijalle vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.  

Palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.1.2022–31.12.2022 välisenä aikana maassamme kantaesitetyt kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä. 

Mikäli kyseessä on dramatisointi, teos voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos alkuperäisteoksen tekijä on kirjoittanut itse teoksensa näytelmäksi tai ollut kirjoittavana osapuolena mukana teoksen dramatisoinnissa. 

Teoksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa lea-palkinto@sunklo.fi. Postitse näytelmiä voi lähettää osoitteeseen:  

Lea-palkinto 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat 

Agricolankatu 4 LH 46-48 

00530 Helsinki 

Mukaan tulee liittää tiedot kirjailijasta, teatterista ja ensi-illan ajankohdasta. Näytelmien tulee olla toimitettuna perille viimeistään 31.1.2023. Tarkistathan, että kilpailuun toimitetaan näytelmän valmis versio.

Vuoden 2023 esiraati julkistetaan myöhemmin. 

Palkinto rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista. 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on kirjailijoiden itsensä perustama järjestö, joka on toiminut vuodesta 1921. Yhdistyksessä on noin 600 jäsentä, jotka kirjoittavat näytelmiä sekä elokuva-, tv-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.   

 

Lisätiedot: 

Mika Vainio 

näytelmä- ja sopimuskoordinaattori 

mika.vainio@sunklo.fi 

puh: 044 422 4834