Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty Timo Enroth

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Timo Enroth (s. 1980), joka aloittaa tehtävässään 3.10.2022. Enroth on työskennellyt Kansallisgalleriassa lakiasiainpäällikkönä sekä media- ja kulttuurialalla juristin tehtävissä vuodesta 2009.

Enroth odottaa uudessa tehtävässä aloittamista iloisin mielin: ”Mainio fiilis! Työssä yhdistyy tosi monta asiaa, joita olen aiemmissa töissä jo sivunnut, mutta nyt vedetään mukavasti lankoja yhteen. Odotan että voin tehdä merkityksellistä työtä jäsenten ja asiakkaiden eteen. Kiva päästä osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä!” 

Koulutukseltaan uusi toiminnanjohtaja on oikeustieteiden maisteri sekä taiteen maisteri (graafinen suunnittelu, muotoilujohtaminen). Enrothilla on vankka kokemus erilaisista sopimusneuvotteluista ja tekijänoikeuskysymyksistä ja hän on Sunklolle tuttu YLE:n ja Sunklon välisistä sopimusneuvotteluista. Enroth on myös OKM:n yhteydessä toimivan Tekijänoikeusneuvoston jäsen. 

Vielä ennen virkaan astumista Enroth viettää syyslomaa: ”Suuntaan reppu selässä Salla-tunturia kohti! Siellä pää tyhjenee.” Sunklo ry odottaa innolla uuden toiminnanjohtajan kanssa työskentelyä. 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n toiminnanjohtajan rekrytointi oli käynnissä heinäkuun ajan aina 2.8. saakka. Sunklo ry sai paljon hienoja hakemuksia, joista yhdistyksen hallitus teki lopullisen rekrytointipäätöksen.