Osallistu kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmaukseen 3.2.!

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmaus:

Viimeinen sulku – ovet auki!

3.2. klo 12-14 Helsingissä, Senaatintorin ja Valtioneuvoston linnan edustalla 


Mielenilmauksessa luetaan alojen vaatimukset. Tapahtuma on jatkoa kesällä järjestetylle Mitta on täysi! -mielenilmaukselle, joka kokosi 3.6. noin 3000 mustiin pukeutunutta osallistujaa eduskuntatalon eteen massiivisiin, suoriin riveihin.

Koronarajoitukset ovat lamauttaneet Suomessa yli 200 000 ihmistä työllistävän kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumatoimialan. Sulku on kestänyt eri muodoissaan pian kaksi vuotta. Alan toimijoiden ahdinko on syvä, eikä epätoivoa ja vaatimuksia ole ymmärretty. Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoilta on viety oikeus työntekoon ja elinkeinoon, kansalaisilta oikeus kulttuuriin ja kokoontumiseen. Rajoitustoimet ovat kajonneet
perustuslaillisiin oikeuksiin. Siksi kulttuuri- ja tapahtuma-ala kokoontuu vaatimaan, että meneillään oleva sulku on viimeinen ja että kulttuuritilat ja -tapahtumat avataan alan kanssa yhteistyössä välittömästi.

Tapahtumassa luetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi alan vaatimukset: elinkeinonharjoittamisen oikeuksien palauttaminen, rajoituspolitiikan päätösten avoimuus, ennakoivuus sekä tietoperustaisuus, alojen yhdenvertainen kohtelu, alojen kuuntelu sekä riittävät koronatuet ja elvytysohjelma kulttuuri- ja tapahtuma-alalle pandemian jälkihoitoon. Lisäksi vaatimuksena on, ettei sairaanhoidon leikkauksia enää jatkossa maksateta kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoilla, ja että lainsäädäntö uudistetaan tulevia epidemioita ennakoiden. Haluamme, että
sairaalakapasiteetti on palautettava Euroopan keskiarvon yläpuolelle. Tärkeimpänä vaatimuksena on, että nyt koettava sulkutila on viimeinen ja tapahtuma-ala pääsee takaisin töihin ja yleisö tapahtumien ääreen.

Jaettu suuttumus epätasa-arvoisesta kohtelusta ja huoli tulevasta on yhdistänyt poikkeuksellisella tavalla suomalaiset kulttuurin, urheilun ja tapahtuma-alan yritykset, yhdistykset, ryhmät ja muut toimijat pienimmistä suurimpiin laajaksi rintamaksi. Vaatimusten lisäksi tapahtumassa kuullaan puheita ja esityksiä eri alojen edustajilta. Tapahtuma jatkaa kesän mielenilmauksen tapaan osallistujien tummanpuhuvalla yleisilmeellä. Osallistujia odotetaan jälleen tuhansia.

Rinnakkaistapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea päätapahtuman aikana sekä sen jälkeen. Sosiaalisessa mediassa mielenilmaukseen voi osallistua tunnistein #OvetAuki #ViimeinenSulku #OikeusTyöhön #200000ihmistä
#MittaOnTäysi #OikeusKulttuuriin.

Facebook-ryhmä
Mielenosoituksen Facebook-tapahtuma

Mielenilmauksen järjestää Mitta on täysi -työryhmä, joka koostuu eri alojen taiteilijoista, tuottajista ja järjestöaktiiveista.

Yksityiskohtaiset osallistumisohjeet mielenosoituspäivälle löydät täältä.

Mielenosoitukseen voi valmistautua allekirjoittamalla kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukset täältä. Kiitos, että tuet!

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukset löydät liitteenä tämän postauksen alta.

Nähdään torstaina!