Read Hour -kampanja haastaa koko Suomen lukemaan!

Huomenna keskiviikkona 8.9. vietetään Read Hour -lukutuntia. Read Houria vietetään tänä vuonna myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Virossa ja Islannissa. Suomessa yli 19 000 nuorta osallistuu ensimmäistä kertaa koulujen yhteiseen Read Hour Live -virtuaalijuhlaan.

Lukemisen inspiraatioksi Sunklo haluaa vinkata muutaman kotimaisen klassikkonäytelmän, sillä näytelmät ovat myös kirjallisuutta! Voit lukea Aleksis Kiven Kihlauksen sekä Maria JotuninMiehen kylkiluun alla olevista linkeistä. 

Read Hour on kansallinen kampanja, jonka tavoitteena on innostaa erityisesti nuoret lukemaan. Kampanja huipentuu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin 8.9. klo 19–20.

Lisätietoa: https://www.readhour.fi/

Aleksis Kivi: KIHLAUS

Kihlaus on tiivis pienoisnäytelmä, joka kuvaa vanhanpojan katkeran pettymyksen rakkaudessa. Kaupungin herrojen liehittelyyn kyllästynyt Eeva solmii kihlauksen kraatari Aapelin kanssa, mutta kihlajaisjuhlan aikana paljastuu kihlaparin suuri epäsuhta niin iän kuin ajatusmaailmankin suhteen. Pariskunta riitaantuu ja kihlaus purkautuu. Eeva palaa kaupunkiin ja pettynyt Aapeli jää nuolemaan haavojaan. 

Maria Jotuni: MIEHEN KYLKILUU

Miehen kylkiluu on komedia pikkupaikkakunnan ihmisistä, jotka etsivät sitä jonka rinnalla levähtää. Vaikka rakkaus ottaa toisinaan yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen apteekkarilleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin.