Tekijänoikeuspäivää vietetään 23.4.2009

Tekijänoikeuspäivä on osa Maailman henkisen omaisuuden päivän viettämistä Suomessa. Kansainvälinen henkisen omaisuuden päivä (26.4.) on WIPO:n (Word Intellectual Property Organisation) perustama juhlapäivä.

Henkinen omaisuus jakautuu kahteen osaan, tekijänoikeuteen ja teollisoikeuksiin. Samoin jakautuu myös henkisen omaisuuden päivän viettäminen Suomessa, joten tapahtumia on monena päivänä.

Tekijänoikeuspäivää vietetään torstaina 23.4., joka on myös UNESCO:n ”Kirjan ja tekijänoikeuden päivä.” Sen päätapahtuma on Finlandia-talolla järjestettävä seminaari.

Tekijänoikeuspäivää viettämällä osoitetaan huomiota kaikille niille, jotka omistavat elämänsä luovalle työlle ja yrittämiselle. Tekijänoikeuspäivä muistuttaa, mitä tekijänoikeudet merkitsevät luovan työn tekijöille: ”Yksikään elokuva, kirja tai laulu ei synny ilman, että joku tai jotkut ihmiset tekevät sen.”

Taiteilijoiden, tekijöiden ja kulttuurialan yrittäjien tulot perustuvat suurelta osin tekijänoikeuteen. ”Kun luovalla työllä pystyy elämään, meille syntyy lisää hyvää katsottavaa, kuunneltavaa, pelattavaa ja luettavaa.”

Sitaatit on koottu Tekijänoikeuspäivä-tapahtuman kotisivuilta.

Lisätietoa: www.tekijanoikeuspaiva.fi