Näytelmäkirjailijat Tampereen teatterikesässä

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry järjestää Tampereen Teatterikesän yhteydessä keskustelutilaisuuden näytelmäkirjailijoiden työstä.

Paneelissa näytelmäkirjailijat Pipsa Lonka, Satu Rasila, Taija Helminen ja Sami Keski-Vähälä kertovat puheenvuoroissaan työnsä tekemisen lähtökohdista, havainnoista ja tavoitteistaan.

Tilaisuuden jälkeen klo 17.30 jaetaan perinteikäs Lea-palkinto vuoden parhaasta käsikirjoituksesta. Valinnan on tehnyt elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo.

Pipsa Lonka on näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2007. Longan tuotanto on monipuolinen, kattaen näytelmiä sekä aikuisille että nuoremmalle yleisölle. Hänen teoksensa rakentuvat voimakkaiden tunteiden ympärille ja pohtivat usein ihmisen ja taiteen suhdetta niitä ympäröivään maailmaan, erityisesti luontoon.

Taija Helminen on dramaturgi Helsingistä. Helminen valmistui keväällä 2011 Teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelmasta. Osana Teatteritaiteen maisterin tutkintoaan hän on opiskellut sosiaalipolitiikkaa ja kulttuurintutkimusta Helsingin yliopistossa. Erityisen kiinnostuksen kohteena Helmisellä on dramaturgin työn ja sosiaalialan yhteisöjen välisten rajanylitysten tutkiminen.

Satu Rasila on valmistunut Teatterikorkeakoulusta dramaturgiksi vuonna 1998. Teatteritaiteen maisterin tutkinnon hän suoritti vuonna 2002. Heti valmistuttuaan Rasila oli vuoden kiinnityksellä dramaturgina Turun Kaupunginteatterissa. Tämän jälkeen hän on toiminut vapaana näytelmäkirjailijana, käsikirjoittajana sekä teatteriohjaajana ja palannut takaisin Turun Kaupunginteatteriin dramaturgiksi vuonna 2012.

Sami Keski-Vähälä on suomalainen käsikirjoittaja. Hän on käsikirjoittanut näytelmiä, muun muassa Jatkuvaa kasvua Ryhmäteatterille ja elokuvia, kuten Mika Kaurismäen ohjaamiin elokuviin Veljekset ja Haarautuvan rakkauden talo. Keski-Vähälä on opiskellut kirjallisuutta Jyväskylän yliopistossa. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta.

Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton.

Paikka: TEATTERI TELAKKA, 2. krs, Tullikamarin aukio 3

Aika: KE 6.8.2013 klo 15-17.00 - Lea-palkinnon jako klo 17.30.

Yhteydenotot:
Tiedottaja Melli Maikkula
melli.maikkula@sunklo.fi,
puh. 044 33888 71