Toiminta

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) toiminta on monipuolista ja näkyvää. Kulttuuripoliittisen vaikuttamisen lisäksi palvelemme jäsenistöä ja yleisöä mm. ylläpitämällä kotimaista näytelmäkirjastoa. Välitämme lisäksi näytelmäkirjallisuutta sekä solmimme esitysoikeussopimuksia itse ja myös yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. 

Liiton ruohonjuuritason toiminta on vilkasta ja tapahtuu useilla kentillä eri medioille kirjoittavan jäsenkunnan ansiosta. Sunklo järjestää seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja sekä teatterin, elokuvan, radion että tv-käsikirjoittamisen alalta. Yhdessä rahoittamiensa Tekstin ja Käsikirjoittajien Killan kanssa tulee erilaisten tapahtumien määräksi vuosittain yli 20 kirjoittajaa palvelevaa kohtaamista.

Sunklo jakaa myös kahta merkittävää kirjoittajapalkintoa: Lea-palkinto myönnetään vuoden parhaasta näytelmätekstistä kun taas Sylvi-palkinnolla tunnustetaan vuoden paras elokuva- tai tv-käsikirjoitus. 

Näytelmäkirjasto

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on perustusvuodestaan 1921 lähtien kerännyt näytelmiä kokoelmiinsa. Tuloksena on yhdistyksen ylläpitämä ainutlaatuinen kotimaisen näytelmäkirjallisuuden kirjasto. Hankkimalla Näytelmät.fi -palvelun lisenssin, pääset lukemaan ja lataamaan näytelmiä. Lue lisää ja kirjaudu: Näytelmät.fi

Käsikirjoittajien Kilta

Käsikirjoittajien Kilta on suomalaisten elokuva- ja tv-käsikirjoittajien järjestö joka toimii yhteistyössä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n kanssa.

Jäsenyys

Jäsenyys Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry:ssä tarjoaa kirjailijalle monia etuja.